Velká recenze iPadu: 4. část

Velká recenze iPadu: 4. část

Stránky Apple Insider přinesly zajímavou recenzi iPadu. Vzhledem k rozsahu této recenze a zajímavým postřehům, je zde kompletní překlad. Obrázky jsou k dispozici přímo na Apple Insider (viz odkaz pod článkem). Vzhledem k rozsahu je recenze vydána v několika článcích, zde je k dispozici obsah:

Velká recenze iPadu

iPad hardware: další příslušenství

Samostatný iPad vypadá trochu podezřele, pokud jej přenášíte. Tělo vypadá, že nepotřebuje ochranu před poškrábáním, ale vypadá pohodlněji s iPad obalem zem 40 dolarů, které vypadá jako lehké brnění, kromě služby jako konverze zařízení pro podporu psaní v obou úhlech, uzavřený vypadá jako tenký poznámkový blok.

Ve třicetidolarovém docku spárovaném s Bluetooth klávesnicí vypadá iPad trochu jako malý iMac s portrétovým displejem. Můžete mít také za 70 dolarů Dok s klávesnicí, ale ta nebude k dispozici dříve než příští měsíc.

Apple nabízí také Camera Connection Kit za 30 dolarů, který umožňuje připojit fotoaparát pomocí USB kabelu nebo SD kartu. Také bude k dispozici až příští měsíc. Podle zpráv má pracovat se všemi standardními formáty včetně JPEG a RAW, je tedy možné že fotografové budou moci uploadovat fotky v plném rozlišení a rozbalit jej v iPadu Photo.

iPad hardware: jiné funkce iPhone

Mnoho hardwarových funkcí jsou identické s iPhone 3GS nebo iPodem Touch, jako 3G a GPS. Pokud máte WiFi iPad, pracuje jako iPod Touch s WiFi triangulací pro Location Services. Pokud počkáte a koupíte si 3G verzi, získáte GPS, která je mnohem přesnější, jako tomu je u iPhone.

7,2 Mbps 3G podpora iPadu je stejná jako je u iPhone 3GS a dvakrát rychlejší než převážně 3,6 Mbps 3G sítě AT&T.

iPad 3G bude rychlejší, pokud jej budete moci použít v místech s modernějším 3G sítěmi. AT&T bude chvíli trvat než přebuduje svou síť. Není zde žádný způsob jak přidat 3G podporu do WiFI iPadu (jediné verzi, která se dnes prodává), protože mu chybí slot pro 3G mini SIM kartu, nemá hardware pro mobilní rádiové frekvenci nebo plastické "okno" pro mobilní rádiový signál.

Další funkce jako akcelerometer či digitální kompas jsou identické s iPhone 3GS. Používá stejný základní procesor a stejné množství pamětí (256 MB), ačkoliv Apple nastavil vyšší frekvenci a používá rozdílnou, rychlejší RAM architekturu. Apple zřejmě zapracoval některé optimalizační vylepšení do procesoru A4.

Výsledkem je rychlý a pohotový iPad. Stejně jako iPhone 3GS udělal z iPhone 3G nemotoru, iPad zvedl laťku znovu o trochu výše. Přestože toho dělá více (zpracovává 5,12x více bodů a běhá se sofistikovanějšími aplikacemi), je celkově rychlejší.

Pokračování: Velká recenze iPadu: 5. část

Poslat Velká recenze iPadu: 4. část na facebook
Publikováno 30.11.2009
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License