Hodnocení roku 2012

Hodnocení roku 2012

Na konci/začátku roku se vždy hodnotí rok předcházející. Na Ars technice se podívali na předchozí rok a vyhodnotili pět nejdůležitějších věcí, které se u Apple staly - v chronologickém pořadí.

  1. Odstranění Javy z OS X web prohlížečů - po útoku malware Flashback, který využíval chyb v Javě, které Apple nechal několik měsíců bez opravy. Apple problém napravil odstraněním Javy z OS X prohlížečů, což bezpečnostní experti jen přivítali. (Včetně Charlieho Millera)
  2. Omluva Tima Cooka za mapy v iOS 6 - Apple nedělá veřejné omluvy příliš často, pokud se tak stane, bude zřejmě něco velmi špatně. I přes značné nedostatky, zhruba třetina dotázaných na Ars technice stále používá mapy iOS 6.
  3. Vypuštění iPadu mini - Ačkoliv Steve Jobs deklaroval 7" tablety jako mrtvé, přesto apple vypustil 7,85" iPad mini - s výhradou, že kromě iOS má o 50-67 procent větší použitelnou plochu než jiné tablety této velikosti.
  4. Scott Forstall odchází z Apple - Scot Forstall byl vždy kontroverzním člověkem. Je známý tím, že tvrdě pracuje s vysokými standardy a není sním vždy snadné vyjít. Podle řady zpráv se dostal do konfliktu s Jonathanem Ivem, i Bobem Mansfieldem - kromě jiných. 
  5. Některé Macy se začínají vyrábět v Americe - Apple potřeboval napravit prohřešky Foxconnu, který zaměstnával lidi za velmi nepříjemných podmínek, aby vyráběly Macy. Jednou z možností bylo přenést alespoň část výroby zpět do USA. Tim Cook tak překvapil prohlášením, že Macy se budou vyrábět v  USA počátkem roku 2013.
Poslat Hodnocení roku 2012 na facebook
Publikováno 30.11.2012
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License