100 klasických Atari her pro iOS

100 klasických Atari her pro iOS

Doba klasických herních automatů je již dávno pryč. Ty již zcela nahradily počítače. Atari však přišlo s myšlenkou, že hry na těchto automatech nemusí být ještě mrtvé. Uvedlo tedy pro iOS aplikaci Atari's Greatest Hits, kolekci 18 klasických her a 82 konzolových her pro systém iPodů touch, iPhonů a iPadů. Aplikace přichází s klasickou hrou Pong zdarma a dalších 99 her je k dispozici pomocí nákupu uvnitř aplikace. Má to být také první aplikace, která podporuje iCade mini iPad arcade cabinet, který se má prodávat letos v červnu.

Uvnitř aplikaci si tak budete moci zahrát Asteroids, Centipede, Millipede, Battlezone, Missile Command, Crystal Castles či Tempest. Uživatelé mohou hrát také vybrané hry Atari 2600 jako Combat, Adventure, Night Driver, Star Raiders, Outlaw, všechny tituly Real SPorts a Yars Revenge. Hry jsou nabízeny za 99 centů po čtyřech nebo si je můžete koupit všechny za 14,99 dolarů. Několik her podporuje multiplayer s jiným uživatel iOS přes Bluetooth.

Zajímavá je také historie iCade, což je obal pro iPad, který jej mění v miniaturní herní automat s joysticky a řadou tlačítek. Zařízení bylo původně zamýšleno jako aprílový žertík (v roce 2010), ale jeho popularita přilákala pozornost společnosti ION Audio. Společnost ION Audia zašla za lidmi od ThinkGeek, kteří s aprílovým žertíkem přišli a řekli jim, že to je nejen skvělý nápad, ale že by jej rádi prodávali jako skutečný produkt. Ten se začne prodávat za cenu 100 dolarů od letošního léta.

V současnosti iCade podporuje pouze Atari's Greatest Hits, nicméně iCad funguje jako standardní Bluetooth klávesnice, takže přidat podporu pro toto zařízení není nijak obtížně. uvidíme jestli se stane tento "obal" populární.

Poslat 100 klasických Atari her pro iOS na facebook
Publikováno 30.11.2010
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License