Kauza Nokia versus Apple se přiostřuje

Kauza Nokia versus Apple se přiostřuje

Tento týden u probíhajícího patentového sporu mezi Apple a Nokii nastal další zvrat. Apple požádal mezinárodní obchodní komisi (ITC), aby zakázal import telefonů Nokia do U.S.A.

Tento poslední krok Apple je odpovědí na prosincový krok Nokie, která také požádala ITC aby zakázala import produktů Apple. Tato bitva je poslední na seznamu legálních sporů, které mezi sebou obě společnosti mají.

Informace o stížnosti Apple byla pověšena na stránky ITC v pátek, bez jakýchkoliv dalších podrobností. ITC dohlíží na americký obchod a smlouvy a tak také je v jeho kompetenci řešit porušení patentových práv.

Patentový spor začal v říjnu, kdy Nokie zažalovala Apple kvůli porušení patentovaných bezdrátových standardů. Nokie v žalobě tvrdí, že výrobce iPhonu porušil GSM a WIFI patenty, které jsou ve vlastnictví Nokie.

O dva měsíce později, Apple podává protižalobu na Nokii, kvůli porušení jeho vlastních patentovaných technologií. Apple obvinil Nokii, že se od něj pokusila získat více peněz než od ostatních společností, stejně jako práva na intelektuální vlastnictví Apple.

Nokia naposledy požádala ITC aby zakázala dovoz produktů Apple, včetně iPhone, iPodů a MacBooků do ameriky. Ve stížnosti ITC Nokie obviňuje Apple z porušování sedmi různých patentů aplikovaných na uživatelské rozhraní, fotoaparát, anténu a správu napájení.

Poslat Kauza Nokia versus Apple se přiostřuje na facebook
Publikováno 30.11.2009
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License