Jak Apple pracuje se špendlíky

Jak Apple pracuje se špendlíky

Když Apple minulý týden vypustil iOS 6, nešlo si nevšimout poznámky na ihned.cz, že Apple neví, kde je Pražský hrad, protože špendlík, který na Pražský hrad ukazuje, ukazuje na mapě ulici Pod stadióny (U strahovského stadiónu). Kupodivu, pokud budete hledat Prague Castle, špendlík ukazuje na správné místo.

To by mě nijak neděsilo, je to hold daň za to, že Apple má relativně nedávné podklady a rozhodně ne vše bude zcela v pořádku. S tím, jak Apple předelegoval řadu věcí v mapách na vývojáře bych souhlasil a rozhodně to považuji za pozitivní krok - i když se mnu řada uživatelů nebude souhlasit. Dokážu pochopit, že se jim nelíbí, že služby, které v iOS 5 fungovaly bez problémů, najednou nefungují. Ale to je podle mne jen krátkozraké hledisko.

To co se mi příliš nelíbí je (ne)schopnost Apple reagovat na změny, konkrétně si vezměme špendlík na Pražský hrad. Ještě tentýž den (tzn. 19. září), kdy vyšel nový iOS 6 jsem využil formuláře v mapách (nešlo mi posunout špendlík) a poslal Apple zprávu, že špendlík je špatně. Bohužel jsem si až včera všiml, že špendlík lze posouvat dvouklikem na špendlík, jinak se posouvá celá mapa. Takže jsem změnil polohu špendlíku včera 23. září. Apple však tyto změny dosud nezakomponoval do map. Toto považuji asi za největší problém map, který Apple má.

Nepříliš ohlídané špendlíky, tak dávají zcela nový rozměr heslu iOS 6 - It takes your iPhone, iPad and iPod touch in entirely new direction (Volně přeloženo, Ukáže iPhone, iPadu, iPodu touch zcela nový směr)

Drobná aktualiizace: Na Lupě si všimli téhož, viz článek Největší chyby nových map v iOS 6. Mimochodem Karlův most najdete v Legerově ulici, zatímco Charles bridge najdete správně na Vltavě. Že by špatný převod jednotek z palců na cm?

Poslat Jak Apple pracuje se špendlíky na facebook
Publikováno 30.11.2011
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License