Apple spouští službu předplatného

Apple spouští službu předplatného

Apple oznámil novou službu, která je k dispozici všem poskytovatelům obsahu na App Storu a to včetně časopisů, novin, videa, hudby atd. Jedná se o stejné službu, kterou nabízí Apple News Corp v aplikaci "The Daily".

Žádosti o předplatné koupené v App Storu budou prodávaný stejným účetním softwarem, který je využíván pro kupování miliard aplikací a In-App nákupů. Nakladatelství nastavuje cenu a délku předplatného (týdení, měsíční, dvouměsíčtní ,čtvrtletní, roční či dvouletou). Pomocí jednoho klepnutí si pak uživatel zvolí délku předplatného. Zákaznící mohou upravovat své předplatné pomocí stránek svých osobních účtů, včetně rušení automatického obnovení předplatného. Apple zpracovává všechny platby a ponechává si stejných 30 procent jako ve všech nákupech uvnitř aplikace.

Filosofie je stejná - když Apple přinese nového předplatitele aplikace, Apple získá 30ti procentní podíl. Když nakladatelství přinese nového nebo existujícího předplatitele aplikace, nakladatelství si nechá vše a Apple nic nedostane. "Všichni vyžadujeme, aby nakladatelství, které dělá nabídky mimo aplikaci, dělal stejné nebo lepší nabídky uvnitř aplikace, takže se zákazník může snadno přihlásit k aplikaci. Věříme že tento přístup k předplatnému poskytne nakladatelství zcela novou příležitost k rozšíření digitální verze obsahu na iPad, iPod touch a iPhone.", vyjadřoval se k předplatnému Steve Jobs.

Pokud nakladatelství začne prodávat předplatné vlastními kanály (např. na svých stránkách), Apple nevyžaduje aby aplikace měla předplatné i v iPhone. Nakladatel si však musí zajistit vlastní způsob autorizace uživatelům. Nakladatelům také Apple nebude účtovat žádné peníze, pokud si vyberou tuto možnost.

Poslat Apple spouští službu předplatného na facebook
Publikováno 30.11.2010
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License