Nepravdivá akvizice firmou Apple

Nepravdivá akvizice firmou Apple

Když spoluzakladatel Apple, Steve Wozniak, začne tvrdit, že společnost Apple zrovna koupila softwarovou společnost, akciové trhy poslouchají. A to i  v okamžiku, kdy se mýlí. Akcie Nuance Communications Inc., výrobce software na rozpoznávání řeči z Burlingtonu vzrostly o 12 % po té, co v online rozhovoru Steve Wozniak omylem prohlásil, že Apple koupil společnost Nuance.

Ve stejném rozhovoru Wozniak zmínil Siri, společnost kterou Apple opravdu tento rok koupil kvůli technologii rozpoznávání řeči. Když se video dostalo mezi investory, akcie Nuance Communication vzrostly na 19,19 dolarů - o více než 2 dolary z předchozího dne (kdy byla akcie za 17,11 dolarů).

Steve Wozniak, který u Apple pracuje pouze papírově, krátce na to odesílá email, ve kterém se omlouvá za svou chybu. Nuance ani Apple na komentáře neodpovídají. Nicméně  Nuance se zvýšila cena akcií na 17,75 dolarů.

Nuance Communications s cenou na trhu 5,2 miliardy dolarů by byla největší akvizicí Apple, od doby kdy do něj opět přišel Jobs. Apple od té doby provedl 14 akvizicí, včetně čtyřech (Quattro Wireless, Intrinsity, Siri a Poly9) během letošního roku a má zdroje na smlouvu tohoto rozsahu.

Poslat Nepravdivá akvizice firmou Apple na facebook
Publikováno 30.11.2009
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License