I u nás mají největší podíl na stahování dat iPhony

I u nás mají největší podíl na stahování dat iPhony

Podle článku ihned.cz se zvyšuje množství přenesených dat přes mobilní sítě. Nejvíce dat stahují majitelé iPhonů v průměru 270 MB. Uživatel s operačním systémem Android stáhne průměrně 180 MB. Pokud i vás zajímá, kolik MB dat jste přijali/odeslali, můžete se podívat do svého iPhone (Nastavení -> Obecné -> Využití -> Využití mobilní sítě).

Těžko říci, čím to, že uživatelé tak často používají iPhone na internet. Nabízí se samozřejmě odpověď, že to je tím, že je iPhone lepší než Android pro prohlížení webu. To samozřejmě může být pravda. Na druhou stranu je třeba se také zamyslet, kdo tento tip telefonů kupuje. Zlí jazykové tvrdí, že ti co si nemohou dovolit iPhone si kupují Android. Domnívám se, že na tom něco bude a budou zde hrát roli peníze. iPhone je rozhodně typ mobilního telefonu, který je určen pro

  • lidi co mají peníze
  • lidi co potřebují nejen telefon a iPhone se jim líbí více (a věří, že se jim investice vrátí)
  • lidi pro které je mít iPhone součástí image (a jsou ochotni se zadlužit)

Samsung Galaxy III dostanete od nějakých 10000,- Kč. Za tuto cenu dostanete jen iPhone 4 tzn. 3 generace starý telefon. (Viz Apple Store) Pouze lidi, co jsou v první z výše zmíněných skupin si mohou opravdu vybrat podle sebe. Ostatní nebudou ochotni investovat do mobilního telefonu příliš a pokud nejsou ochotni si investovat do telefonu, těžko budou ochotni si investovat do vyššího datového tarifu. Můj názor tedy je, že vzhledem k tomu, že Android je určen opravdu masám a instaluje se na vše, co má dotykovou obrazovku a není od Apple, je menší průměrné množství přenesených dat pochopitelné.

Čísla z České republiky kupodivu odpovídají také číslům reklamní sítě Chitika, která tvrdí že více než 71 procent všech mobilních dotazů pochází z iOS zařízení, oproti 23 procentům z androidu. Nielsenwire zveřejnil v březnu 2012 zprávu, podle které 48 % lidí vlastní android, stejné procento si pak koupilo android v posledních 3 měsících. 32 % lidí si koupilo mobil s iOS, ale 43 % lidí si jej koupilo v posledních 3 měsících. Lze tedy spekulovat, že podíl Apple poroste, byť na úkor Blackberry a ostatních operačních systémů pro mobily.

Poslat I u nás mají největší podíl na stahování dat iPhony na facebook
Publikováno 30.11.2011
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License