Hry pod Mac OS X jsou stabilnější

Hry pod Mac OS X jsou stabilnější

Před 14 dny se objevil článek, který srovnával hry na Mac OS X a Windows. Podle něj vyšlo najevo, že hry spouštěné pod Mac OS X jsou pomalejší (měřeno podle zobrazovaných snímků) než hry spouštěné pod Windows 7 na stejném hardware. Arstechnica však upozorňuje ještě na pár zajímavých věcí.

Pro Macy vyšel Stem klient, a společnost, která tento systém provozuje (Valve) nasbírala některá zajímavá data o uživatelích Maců. Mezi jinými to jsou: dvě třetiny uživatelů spouští Steam na přenosném počítači a 11 procent všech prodejů aplikací pod Steam je pro Maca. Nejzajímavější výsledkem je však celková stabilita portálu. Podle výsledku měření je portál 5x stabilnější pod Mac OS X než pod Windows.

Co se týká výkonu, Valve věří, že je zde mnoho prostoru pro zlepšení. Z tohoto důvodu spolupracují s Apple i dodavateli hardware. Valve také přiznává, že jeho aplikace není tak vyvinutá pro Maca oproti PC. Avšak oproti hrubému výkonu PC má Mac jiné výhody. Například s modelem a verzí OS programátoři snadněji replikují chyby a jsou schopni profilovat výkon Maců.

Když se lidé od Valve dívali na data, byli velmi překvapeni, stabilitou her na Macovi za předpokladu, že použijí jako metriku čas strávený ve hře versus počet pádů aplikace. Představitelé Valve také poznamenali, že grafického výkonu se až tak neobávají, že problémem je spíše nalezení způsobu, jak zvýšit uživatelskou přívětivost, jako je například stabilita na Macu. Domnívají se, že se dostávají do období, kdy je grafický výkon již svým způsobem vyřešený problém. Je to prý méně o bodech za vteřinu a více o micro transakcích a identitě.

Poslat Hry pod Mac OS X jsou stabilnější na facebook
Publikováno 30.11.2009
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License