Dárky pro všechny návštěvníky těchto stránek

Dárky pro všechny návštěvníky těchto stránek

Jak již bylo předestřeno v úterý, dnes dostávají všichni návštěvníci stránek malý dárek. Důvodem pro právě toto datum je 33. výročí založení společnosti Apple Computer (ačkoliv dnes se již jmenuje jen Apple). Přestože se nejedná o kulaté výročí (to jsem loni propásl), již delší čas jsem plánoval malou oslavu. V duchu internetu je tedy dárkem rozšíření těchto stránek a není toho málo:

  1. Největší novinkou je nová sekce události, která připomíná největší historické okamžiky u Apple, ale také lidi, kteří u Apple pracovali/pracují (Např. Jef Raskin, Susan Kare, Andy Hertzfeld, Ronald Wayne a další). Jedná se o více než 130 článků, rozdělených podle období.
  2. V souvislosti s uvedením sekce události, se rozšiřuje množství odkazů, které se váží k produktům v sekci hardware (Asi jste si všimli, že tato sekce byla přejmenována).
  3. Při zobrazení parametrů počítače se dozvíte nejen články, které byly vydány v novinkách, ale také historické milníky, které se k produktu váží (Pokud ne dnes, tak již velmi brzy).
  4. "Dokončeny" byly stránky o iBoocích, eMacích, iMacích. Stále se však ještě kontrolují údaje těchto produktů. A průběžně se dopracovávají další (v současné době se jedná o více než 300 počítačů s parametry)
  5. Komentáře je nyní možné přidávat jak k jednotlivým počítačům, tak ke článkům v sekci události a slovník.
  6. Události u kterých nebylo možné zjistit datum nebo informace, které se do této sekce moc nehodí, přešly do sekce Slovník.
  7. Již dříve bylo implementováno do stránek hardware také zobrazování všech počítačů příslušného druhu v pravé části stránky.

Věřím, že se vám změny na stránkách budou líbit. Doufám také, že je svými příspěvky v komentářích také vylepšíte. Znovu připomínám, že většina počítačů od Apple je sice popsána, ale ne vždy v dostatečné kvalitě. Pokud tedy přijdete na některý problém, rád jej opravím. V současnosti se probíhá postupně revize všech záznamů hardware, abych měl konečně od této sekce pokoj a mohl se věnovat dalším rozšířením, které jsou v plánu. A seznam úloh je poměrně dlouhý.

Zítra odjíždím na velikonoce mimo Prahu, takže zítra aktuality nebudou, ale myslím, že na čtení toho máte více než dost.

Pokud máte nějaký tip na významnou událost u Apple, která zde chybí (Nedělám si iluze, že jsou všechny), případně zajímavou historku ať již z prostředí Apple či Apple v české kotlině, neváhejte a pošlete email ( malenovinky (zavináč) firstnet (tečka) cz ) nebo vyplňte emailový formulář.

Poslat Dárky pro všechny návštěvníky těchto stránek na facebook
Publikováno 30.11.2009
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License