Apple byl schválen patent za výrobu unibody MacBooků

Apple byl schválen patent za výrobu unibody MacBooků

Dva roky po té, co Apple uvedl svůj první unibody počítač - MacBook Air, společnost získala patent na jeho unikátní výrobní proces.

Vlastnictví patentů vyplývá z trojice patentů, které Apple oficiálně získal tento týden. Dva nazvané "Portable Computer" ukazuje design MacBook Air, zatímco jeden nazvaný "Electronic device" poukazuje na hliníkový MacBook Pro. Žádosti o patenty byly původně podány v roce 2008 a 2009.


Když byl v lednu 2008 představen MacBook Air jako ultralehký, ultrapřenosný počítač, byl první který využíval unibody design s vestavěnou baterií. O dva roky později je design tohoto stroje stále považován za úžasný.

Patent zmiňuje skleněný multitouch trackpad a mušlovitý design, který má na koncích šířku pouhých 41 mm, v roce 2008 pak Apple vypustil unibody MacBooky Pro, které sdíleli podobné designové prvky s MacBook Air a výrobní techniky. Počítač byl vyroben z jednoho kusu hliníku, což dovolilo tenčí, lehčí design se zachování odolnosti. Později Apple upravil MacBook a přidal LED displej, čímž se z tohoto přenosného počítače stal nejzelenější přenosný počítač.

V říjnu minulého roku Apple použil unibody design také u své nižší řady počítačů MacBook. Během procesu 13,3" počítač ztratil 0,22 kg, dostal LED displej a umožňoval 7 hodin provozu.

Poslat Apple byl schválen patent za výrobu unibody MacBooků na facebook
Publikováno 30.11.2009
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License