Aktuality příští týden jen sporadicky, pokud vůbec

Aktuality příští týden jen sporadicky, pokud vůbec

Celý příští týden si rozšiřuji kvalifikaci, takže nevím jestli se vůbec dostanu k tomu, abych aktualizoval tyto stránky. Doufám, že vás to neodradí a zase někdy na čtenou.:-) Prozatím jsem pro vás připravil aspoň cenu útěchy.

Můžete přečíst znovu starší články k Leopardovi a nebo se podívat na tipy:

Cesta k iCalu 3.0
iCal v Leopardovi zaznamenal spoustu změn, z nichž nejvýznamnější je integrace vlastního iCal serveru postaveného na WebDAV technologii. Níže je popis celé historie kalendářových aplikací a pohled na novinky v iCalu 3.0

Cesta k iChatu 4.0
Apple poslal iChat messaging v Leopardovi zajímavým směrem, uvedl podporu pro videoefekty a sdílení obrazovky.

Cesta k Mailu 3.0
Mail aplikace v Mac OS X progresívně roste od obyčejného emailového klienta v prvních verzích Mac OS X do jednoho z nejlepších emailových řešení na Maca a zcela jistě nejpopulárnějšího. Jako základní aplikace pro emailování na Macovi, Mail získává mnoho požadavků na nové funkce a mnoho stížností, když nefunguje jak má. Například Mail 2.0 v Tygrovi byl kritizován za použití nestandardních ikon v nabídce, které seskupily funkce do bublin. Apple velmi výrazně aktualizoval Mail v Mac OS X 10.5, včetně podpory pro poznámky, upozornění na úkoly, RSS kanály, detektory Dat a HTML.

Cesta k Time Machine
Time Machine je jednou z vizuálně nejvyhlášenějších funkcí v Mac OS X Leopardovi, i když myšlenka zálohování je velmi stará - nebo ještě starší - než koncept mít jakákoliv cenná data obnovitelná. Zde je pohled na to, co je rozdílného v přístupu Apple, proč je zálohování problémem, který je třeba řešit a jak Leopardí Time machine ve skutečnosti pracuje.

Cesta k Leopardovým Spaces
Spaces je zcela nová funkce Mac OS X Leoparda, ale idea virtuálních ploch - více monitorů - zde byla již velmi dlouho. Zde je podrobnější pohled na to, co je nového a odlišného u přístupu Apple k této problematice a proč virtuální plochy měly velké problémy před tím a jak dobře fungují Spaces nyní.

Poslat Aktuality příští týden jen sporadicky, pokud vůbec na facebook
Publikováno 30.11.2008
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License