Adobe oficiálně představí Creative Suite 5

Adobe oficiálně představí Creative Suite 5

Adobe včera odhalila plány na grafický balík Creative Suite 5 (včetně Photoshopu), který bude k dispozici jako 64-bit aplikace. Oficiálně bude odhalen 12. dubna, prodávat se má o měsíc později.

Adobe připravila i speciální stránku pro uvedení tohoto balíku s odpočítávadlem, dokud se uživatelé nebudou moci oficiálně podívat na CS5. K dispozici je i pár videí o nových funkcích.

Ačkoliv se investoři dívají velmi optimisticky na další čtvrtletí (zejména kvůli tomu, že CS5 má být rychlejší než CS4 - no ještě aby ne). CS6 pro Mac má nový grafický editor, který byl přepsán pro 64-bit Cocoa framework. (No, ona vlastně na Macovi ani není jiná možnost, než přepracovat aplikaci pro 64-bit Cocoa, pokud ji chcete používat v 64-bit režimu, což kvůli rychlosti většinou chtít budete). Windows verze Photoshopu je 64-bit od roku 2008 s CS4 (Čímž udělali díru do světla, protože například podle steam mají 64-bit Windows podíl necelých 11%)

Flash CS5 označuje novou strategii Adobe získat nějakou důležitost mezi vývojáři pro mobily. Poslední verze umožňuje vývojářům vytvářet nativní iPhone aplikace pomocí současných Flash aplikací, které lze publikovat na Apple App Storu. Adobe nabízí portovací funkci, protože Apple odmítá podporovat Flash jako webový modul v iPhone OS. (Podle dalších zpráv se mu to stále příliš nedaří, protože flashové aplikace zpravidla nezachovávají rozhraní na které je uživatel iPhone zvyklý a proto nemají příliš velkou popularitu.

Tento týden, Adobe vypustila druhou beta verzi Photoshop Lightroom 3, fotografického software pro Mac OS X a Windows. Podle Adobe si předchozí verzi stáhlo více než 350 000 uživatelů. Poslední beta verze Lightroom 3 nabízí vyšší výkon a rychlejší nahrávání obrázků.

Zatímco Creative Suite dostane 64-bitovou verzi až letos, Photoshop Lightroom ji dostal již v roce 2008 ve verzi 2. Jen je nutné zapnout 64-bit mód, viz tip zde.

Poslat Adobe oficiálně představí Creative Suite 5 na facebook
Publikováno 30.11.2009
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License