iPhone 4 je prý dvakrát citlivější na náhodné poškození obrazovky

iPhone 4 je prý dvakrát citlivější na náhodné poškození obrazovky

Společnost SquareTrade, společnost která nabízí záruku třetí strany pro spotřebitelskou elektroniku a která zahrnuje i náhodné poškození, zveřejnila analýzu škod srovnávající iPhone 4 s iPhone 3GS. Podle této zprávy vytvořené na základě vlastníků záruky, iPhone 4 má poškozený displej téměř dvakrát častěji než iPhone 3GS před ním.

Analýza byla převzata z nahlášených škod společnosti SquareTrade uživateli, kteří si zakoupili ochranou záruku pro nový iPhone. Po čtyřech měsících, 3,9 % iPhone 4 uživatelů hlásilo popraskanou obrazovku. To je o 86 procent více než to bylo u majitelů iPhone 3GS (2,1 %) během 4 měsíců co telefon vlastnili.

SquareTrade také poznamenává ve své analýze, že iPhone 4 má mnohem větší možnost mít poškozené sklo než předchozí iPhone model, protože jej má v přední i zadní části telefonu. iPhone 3GS má na opačné straně pouze kompozitní plastik, který je mnohem méně náchylný k poškození v případně náhodného upuštění telefonu. Odhadem jedna čtvrtina všech nahlášených škod bylo poškozené sklo v zadní části iPhone 4.

Ačkoliv si uživatelé kupují obal kvůli ochraně telefonu při pádu, je možné že obal funguje i jako prevence před pádem. Starší editor Apple Jacqui Cheng poznamenala, že od té doby co si pořídila "mnohem lépe sedící" obal pro iPhone 4, padá jí iPhone 4 s mnohem menší frekvencí než bez obalu.

Poslat iPhone 4 je prý dvakrát citlivější na náhodné poškození obrazovky na facebook
Publikováno 30.11.2009
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License