iPhone 4 je nejméně poruchový, ale nejkřehčí telefon

iPhone 4 je nejméně poruchový, ale nejkřehčí telefon

Podle studie společnosti SquareTrade, která analyzovala data více než 50 000 chytrých telefonů pokrytých jejich záručními plány, iPhone 4 má nejméně chyb, ale je náchylný k poškození při pádu. Mezi telefony, které byly zahrnuty ve studii byly iPhone 4 a iPhone 3GS od Apple, Droid, Droid X, Cliq od Motoroly, Nexus One, Evo, Droid Incredible od HTC či Blackberry Curve, Bold, Storm od Research in Motion. Nechyběly ani telefony dalších výrobců jako Samsungu, LG, Plamu, Nokie či Sony-Ericssonu.

Studie zjistila, že iPhone 4 je nejspolehlivějším telefonem ve skupině: pouze s 2,1 % stížností majitelů na chyby, které nebyly způsobeny nehodami v prvních 12ti měsících. iPhone 3GS a Motorola se držely těsně v závěsu za iPhone 4 s 2,3 %.

Ačkoliv se iPhone 4 držel dobře co se týče spolehlivosti, vypadá že je mnohem náchylnější k poškození při nehodách. Nejnovější telefon Apple má největší poměr poškození při nehodě za 12 měsíců: 13,8 %. Podle studie má iPhone 4 vyšší poměr poškození pádem než jiné telefony. Podle autorů studie je to způsobeno tím, že iPhone 4 má také skleněnou zadní část. Ze studie totiž vyplývá korelace mezi velikostí skleněného povrchu a množstvím pádů.

Apple může těšit, že telefon iPhone 3GS má celkově nejnižší poměr škod, což zahrnuje chyby i nehody. Pouze 11,8 % uživatelů iPhone 3GS hlásilo škodu v prvních 12ti měsících. BlackBerry mělo vyšší podíl škod (6,3 %) po 12 měsících, ale vyrovnalo skóre menším množství nehod (6,7 %).

Celkově je však nutné poznamenat, že chybovost telefonů prudce zmenšila oproti studii z roku 2008. Například Apple zmenšil problémy s iPhone telefony o zhruba 60 %.

Poslat iPhone 4 je nejméně poruchový, ale nejkřehčí telefon na facebook
Publikováno 30.11.2009
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License