iOS 4.2 podporuje technologii pro snižování vytížení sítě

iOS 4.2 podporuje technologii pro snižování vytížení sítě

Nokia Siemens Networks včera prozradila, že provedla testy, které potvrzují, že iOS 4.2 pro iPhone podporuje její technologie Netwrok Controlled Fast Dormancy (NCFD) - která umožňuje snížit vytížení sítě a vylepšit výdrž baterie.

Tato technologie byla vyvinuta Nokia Siemens Networks a redukuje vytížení sítě udržování chytrých telefonů v "mezi stavu" místo přepínání mezi nečinným a vždy aktivním.

V tomto mezistavu se chytré telefony mohou probudit rychleji při zachování výdrže baterie, pokud síť není používána. NCFD také redukuje množství signálu, které jsou nutné pro začátek datového spojení mezi telefonem a sítí.

Článek nezveřejňuje jaký druh testů byl proveden - Nokia Siemens Networks pouze potvrzují, že iPhone podporuje tuto technologii a že iPhone ji bude moci využívat, pokud to bude síť podporovat. Nokia implementovala NCFD do svých chytrých telefonů začátkem tohoto roku.

Podle východoevropského operátora, chytré telefony na Nokia Simens Síti vydrží 11 hodin, oproti 6 hodinám na běžné síti. Testování v severní americe zjistilo, že "chytré sítě" generují o "50 % méně signálů".

Poslat iOS 4.2 podporuje technologii pro snižování vytížení sítě na facebook
Publikováno 30.11.2009
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License