Zajímavá služba Boxopus

Zajímavá služba Boxopus

Jak jistě všichni víme, v Českých zemích je stále ještě legální stahovat hudbu a filmy z internetu. Nelegální je pouze jejich sdílení, ať již uploadem dat na různé servery nebo použití Torentu (součástí tohoto způsobu stahování je také sdílení právě stahovaného obsahu, čímž se dopouštíte porušení zákona v případě stahování hudby a filmů, které jejich vlastníci neuvolnili pro volné použití)

Zajímavým způsobem obchází tento problém služba Boxopus. Po té co uploadujete torentový soubor vám tato služba uloží stažený obsah na server dropbox do vaší schránky. Otázkou zůstává jak dlouho bude tato služba aktivní, dokud ji někdo nezavře.

Ačkoliv na první pohled služba vypadá jako stvořená pro stahování hudby a filmů, lze ji použít i pro řadu jiných, naprosto legálních činností. Příkladem může být například stažení Linuxové distribuce, které ne vždy může být pohodlné při použítí http zrcadel kvůli výkonu. Možnost nechat si stáhnout torent linuxové distribuce přímo do dropboxu může být nakonec rychlejší řešení než stahovat příslušné soubory přímo ze zrcadla.

Poslat Zajímavá služba Boxopus na facebook
Publikováno 30.11.2011
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License