Vývojář z Epic game tvrdí, že iPad 2 je úžasný a pochybuje o konkurenceschopnosti Androidu

Vývojář z Epic game tvrdí, že iPad 2 je úžasný a pochybuje o konkurenceschopnosti Androidu

Všichni víme, že iPad 2 získal velmi výrazné zrychlení grafického výkonu. To pochopitelně umožňuje zcela novou generaci her. Podle Tima Sweeneyho z Epic Game Android nezíská takovou podporu, zejména kvůli fragmentaci této platformy.

Sweeney je klíčovým vývojářem Unreal Enginu, který byl použit v řadě 3D her za minulých deset let od prvního "Unrealu" v roce 1998 až po tituly jako "BioShock" a "Batman: Arkham Asylum". V rozhovoru, který poskytl serveru Gizmodo tvrdí, že mobilní zařízení se vylepšují mnohem rychleji než klasické herní konzole.

Sweeny popisuje konvenční herní konzole, který v průběhu 7-8 let získaly 10-20x vyšší výkon. Oproti tomu, Apple tvrdí, že iPad 2 má 9x vyšší výkon pouze během jedné aktualizace. Ačkoliv Sweeny ani jeho skupina netestovali výkonu iPadu 2, věří, že je opravdu 9x rychlejší.

A4 procesor, který se dostal do iPhone 4 a iPadu je srovnatelný s jedním jádrem Xboxu 360. Nový procesor A5 používaný v iPadu 2 má mít "mnohem, mnohem větší potenciál než jakákoliv jiná současná platforma," dodává.

Největší slabinou pro herní vývoj na mobilních zařízení jsou grafické ovladače OpenGL ES. Ty prý nejsou dostatečně optimalizované. Optimalizací by se prý dal zvýšit výkon až 4x. Sweeny také poznamenává, že přestože software na této platformě vypadá velmi dobře, omezení neumožňuje zobrazit takové množství objektů, které by si herní vývojáři přáli.

Dalším omezení je dostupná paměť. Seeny tvrdí, že přestože je úplně spokojen s 512 MB RAM iPadu 2 (je to stejné množství paměti jako v XBoxu 360), objevují se problémy s tím, že nelze zcela zjistit, kolik paměti RAM má uživatel k dispozici.

Nejistota ohledně hardware dostupném na dané platformě je problém pro high end herní vývojáře. Sweeney vysvětloval, "když zákazník získá telefon, chce hrát hru, která používá naši technologii a přeje si mít konzistentní dojem. To však na Androidu nemůžeme zarušit. To je také důvod, který nás drží od této platformy."

Poslat Vývojář z Epic game tvrdí, že iPad 2 je úžasný a pochybuje o konkurenceschopnosti Androidu na facebook
Publikováno 30.11.2010
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License