Využije Apple novou specifikaci WiFi?

Využije Apple novou specifikaci WiFi?

Nová specifikace WiFi standardu označovaná jako WiGig nabízí rychlosti až 7 Gbit/s, čímž umožňuje například náhradu video kabelů pro přenos videa s vysoký rozlišením - HDMI. WiGig a Wi-Fi Alliance se pokouší přesvědčit výrobce hardware jako Linksys a D-Link, aby zahrnuli nový formát do svých produktů. WiGig je 10x rychlejší než současný protokol 802.11n.

Ali Sadri, president Wireless Gigabit Alliance v Los Angeles Times se zmiňoval o tom, že by Apple mohl tuto technologii používat ve svých produktech. Neupřesnil však, jestli je to přání Wireless Gigabit Alliance nebo zda už s Apple na adoptování tohoto standardu pracuje.

Pokud se však Apple skutečně zajímá o tuto technologii, je to jen další možnost z mnoha. Již minulý rok se ukázalo, že Apple má zájem o adoptování Light Peak technologie. Light Peak má podle plánu nahradit různorodé porty používané v počítačích, včetně USB, FireWire či DisplayPortu.

Ať již Apple má zájem o tuto bezdrátovou technologii nebo nikoliv, zatím je vnímána pouze jako doplněk současného bezdrátového standardu, nikoliv jako jeho náhrada. První produkty, které budou tento standard využívat můžeme očekávat někdy za dva roky, pokud se jej podaří prosadit.

Poslat Využije Apple novou specifikaci WiFi? na facebook
Publikováno 30.11.2009
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License