V kalendáři si zaškrtněte 26. ledna

V kalendáři si zaškrtněte 26. ledna

Jako již je u Apple zvykem, v lednu se oznamují novinky. Tentokráte je Apple Event naplánován v Yerba Buean Centru v San Franciscu. Věří se, že Apple bude oznamovat rozšíření platformy iPhone/iPod touch.

Ačkoliv původní zpráva indikuje, že si Apple vyhradil prostor pro oznámení významného produktu, poslední zprávy uvádí, že se bude jednat o spíše přenosné zařízení. Velmi se spekuluje o 10ti palcovém tabletu s iPhone OS.

Apple již dříve radil iPhone vývojářům, aby připravovali své aplikace pro větší zařízení.Nové zařízení by také mělo sloužit jako médium pro novou řadu iTunes digitálních souborů od iTunes LP a Extras až po digitální knihy, časopisy a noviny.

Přiliš brzský termín MacWorld Expa hned po vánočních svátcích začal být pro Apple problémem, protože musel dát dohromady všechny prezentace prakticky ihned po prosincových svátcích, měsíci který slouží jako hlavní čas dovolených pro inženýry.

Konec představování na veletrzích

Během posledních deseti let se Apple postupně separoval od všech velkých veletrhů. První odešel z letního Macworld Expa po té, co se IDG rozhodlo jej přesunout z New Yorku do Bostonu v roce 2003. Steve Jobs požádal pořadatele, aby ponechali veletrh v New Yorku, protože je to blíže k velkým nakladatelstvím (a novinářům z časopisů) a když IDG odmítlo, Jobs nařídil, že se Apple nebude účastnit tohoto veletrhu, čímž letní verze Macworldu zcela zanikla.

Na místo letního Macworld Expa, Apple rozšířil Worldwide Developers konferenci a zahrnul QuickTime Live do projevu uprostřed roku. Týden trvající školení a prezentace se stali velmi populárními. Apple začal hostovat také "Apple Events" v měsících, kdy uváděl nové generace iMaců, iPodu a software.

V roce 2008 Apple odešel z National Association of Broadcasters na které debutoval s Final Cut Studiem a podobnými produkty. Společnost vysvětlovala, že "se účastní menšího množství veletrhů, protože má lepší cesty, jak kontaktovat své zákazníky."

Apple také ignoruje obecné trhy jako Consumer Electronics Show v Las Vegas, které pravidelně zastíní (například uvedením iPhone na Macworld Expu 2007) a výroční Mobile World Congress v Barceloně, který i přes to, že zde Apple nic neprezentoval sloužil jako místo pro konkurenci aby se bavila o iPhone a jejich pokusech na něj odpovědět.

Poslat V kalendáři si zaškrtněte 26. ledna na facebook
Publikováno 30.11.2009
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License