Úspěch iTunes odradil Acer od vlastního tabletu

Úspěch iTunes odradil Acer od vlastního tabletu

Prezident společnosti Acer vyrábějící notebooky oznámil, že neplánuje dotykový tablet, který by konkuroval Apple iPadu, podle něj síla iTunes a App Store dělá z iPadu příliš silný produkt.

Scott Lin, prezident Acer Taiwan oznámil, že Acer může technicky vyrobit takové zařízení, ale nepasuje do současného obchodního modelu společnosti. Síla iPadu, podle Line spočívá v jeho spojení s iTunes a App Store, který nyní nabízí více než 140 000 softwarových titulů.

"Historicky jsou uzavřené platformy limitované ve svém měřítku a jsou vvyhrazené pro malé trhy." říká se ve zprávě. "Apple postavil své podnikání na vybudování vlastního malého trhu, což znamená že Apple může mít úspěch se zařízením jako je iPad, ostatní nebudou schopni zopakovat jeho výsledky jednoduchým kopírováním, poznamenal Lin."

Apple plánuje rozšířit online obchody s novým iPad Bookstore. Jako součást jeho iBooks aplikace dovolí stáhnout nejlépe prodávající se tituly od hlavních vydavatelství, které mohou být přečteny na iPadu. iBookstore bude dalším rozšířením App Store a iTunes Music Store.

Protože Acer nemá žádné zkušenosti s online obchodem a nemá plány se dostat na tento trh, společnost plánuje pokračovat ve vývoji tenčích a lehčích přenosných počítačů. Lin oznámil, že jeho společnost nevidí v iPadu hrozbu jeho trhu s přenosnými počítači, dokonce ani s počáteční cenou 499 dolarů.

Acer podle jeho prezidenta předpokládá, že 50-60 procent prodejů v tomto roce budou činit běžného notebooky, ultra tenké notebooky budou mezi 20-30 procenty a levné netbooky budou dělat okolo 20 procent celkového objemu obchodů společnosti.

Ve čtvrtém čtvrtletí 200í byl Acer druhý největší výrobce PC na světě, získal 12,5 procent obchodů ve světě. V americe je Acer třetím největším výrobcem, jeho 11,9 procentní podíl na trhu v U.S.A. jej dostal před Apple, který má 7,4.
Podle jiné zprávy, MSI připravuje konkurenci iPadu (označovanou jako mPad), který je postaven na systému Google Android. Dotyková obrazovka má být postavena na čipu nVidia Tegra, hromadná výroba začna "jakmile si to trh vyžádá". Společnost plánuje založit také obchod s elektronickými knihami.

Poslat Úspěch iTunes odradil Acer od vlastního tabletu na facebook
Publikováno 30.11.2009
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License