Společnosti se obávají, že Apple přijde s tabletem

Společnosti se obávají, že Apple přijde s tabletem

Ve čtvrtek začíná v Las Vegas Consumer Electronics Trade Show (CES). Oznámení Apple, že na 26. ledna připravuje Apple Event podle všeho vyděsilo všechny výrobce hardware a tak se snaží přijít se svými tablety ještě na CES. O tom, že by se na Apple Eventu měl objevit tablet se spekuluje již od července. Podle některých Apple testuje dva rozdílné povrchy dotykové obrazovky. Podle zpráv z minulého měsíce, se Steve Jobs snažil posílit vrstvu skla na displeji, což prý působí zdržení.

Společnosti obávají, že Apple bude mít s novým tabletem úspěch a tak se snaží pokud možno co nejvíce zmírnit dopad, jaký bude mít ohlášení tabletu. Na CES se chystá prezentace Notion Ink, nového 10,1 dotykového tabletu. Ani Microsoft nezahálel a připravuje ohlašování dvoustránkového zařízení, se kterýmse pracuje jako s knihou. Dell také připravuje vlastní tablet podle spekulací se má jednat o 5ti palcové zařízení s operačním systémem Google Android. Freescale Semiconductor oznámil 7palcový referenční design pro dotykové tablety. Společnost tak doufá, že s pomocí jejich plánu bude možné vyrobit zařízení za méně než 200 dolarů (s procesorem ARM).

No uvidíme co ukáže historie, v každém případě tablet, který prý připravuje Apple má pod svým dohledem přímo Steve Jobs. Lze tedy očekávat neočekávané.

Poslat Společnosti se obávají, že Apple přijde s tabletem na facebook
Publikováno 30.11.2009
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License