Soud kvůli znehodnocení iPhone 3GS upgradem na iOS 4

Soud kvůli znehodnocení iPhone 3GS upgradem na iOS 4

Apple čelí další žalobě, tentokráte od nespokojených uživatelů iPhone 3GS, kteří po upgradu na iOS 4, zjistili, že výkon jejich telefonu není optimální a na rozdíl od původního systému je pomalejší. Uživatelé tvrdí, že se z jejich iPhonů stal iBrick (i-cihla).

Apple původně prohlašoval, že iOS 4 je velkým upgradem pro uživatele iPhone 3G a 3GS. Operační systém byl vypuštěn jen pár dní před tím, než Apple začal prodávat iPhone 4. Uživatelé pak velmi rychle zjistili, že nový systém není to, v co doufali. Objevily se zprávy o extrémně pomalém a chybovém iOS 4 na iPhone 3GS, nemluvě o iPhone 3G a už vůbec ne o funkcích, které na těchto telefonech chybí.

Podle žaloby, Apple věděl že aktulizací iOS 3.x na iOS 4 se stane z iPhone 3G zařízení, které je méně užitečné než papír o stejné váze. Kritizoval také Apple za to, že neumožnil downgrade operačního systému bez nutnosti dělat z uživatelů "hackery".

I když měl Apple stížnosti tisíců uživatelů iPhone 3G/3GS, nedovolil jim stáhnout a nainstalovat starší verzi optimalizovaného iOS 3.x operačního systému, bez toho aby uživatelé neporušili záruční podmínky.

V žalobě se také uvádí, že to Apple provedl schválně, aby přinutil uživatele upgradovat na nově vypuštění iPhone 4. Žaloba tak obviňuje Apple ze lživé reklamní kampaně a nekalé soutěže a chce po soud nařídil Apple odškodnění za škody, které tímto jednáním způsobil.

Poslat Soud kvůli znehodnocení iPhone 3GS upgradem na iOS 4 na facebook
Publikováno 30.11.2009
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License