Prezentace Steva Jobse WWDC včera rozhodně zaujala

Prezentace Steva Jobse WWDC včera rozhodně zaujala

Protože to shrnuli na jiných místech už dříve, tak jen stručně. iBook software bude umožňovat číst PDF dokumenty a bude umožňovat přidávat poznámky. Na iPhone se objeví hry Netflix, FarmVille a Guitar Hero. Byl oznámen nový iPhone a iPhone OS 4 byl přejmenován na iOS 4, přišel s pátou verzí Safari a iAd se rozjede 1. července.

Na nový iBook app si budeme muset počkat, než se bude bude prodávat iPhone 4. Apple upozornil, že v knihovně má již 60 000 knih a během prvních dvou měsíců uživatelé stáhli více než pět miliónů knih.

O iPhone 4 se můžete dočíst na stránce věnované tomuto telefonu, o iOS 4 Apple neprozradit nic, co by se již nevědělo, na iAd si počkáme do 1. července, takže se podívejme na Safari 5, které je k dispozici již nyní.

Safari 5 má být o 30 procent rychlejší než předchozí verze. Máte zde také možnost, zda pro vyhledávání budete používat Google, Yahoo! či Bing. Safari 5 má vylepšené nástroje pro vývojáře a podporuje více než tucen nových HTML5 technologií, které umožní vývojářům vytvářet bohaté a dynamické stránky. Se Safari 5 mohou vývojáři vytvářet bezpečné Safari doplňky, které vylepší a přizpůsobí prohlížení stránek.

Philip Schiller k tomu říká: "Safari pokračuje jako leader ve výkonu, inovaci a podpoře standardů. Safari nyní běhá na více než 200 miliónech zařízení po celém světě a společně s open source WebKitem běhá na více než 500 miliónech zařízení."

Safari Reader zjednodušuje čtení jednostránkových i vícestránkových článků na webu díky tomu, že je zobrazuje v novým posuvném zobrazení bez dalšího obsahu nebo nepořádku. Když Safari 5 detekuje článek, uživatele mohou klepnout na ikonu Readeru a zobrazit tak celý článek v jasné verzi nepřerušované volbami pro zvětšení tisk nebo odeslání přes email.

JavaScript Engine Nitro v Safari 5 poskytuje o 30 procent vyšší výkon než Safari 4, o tři procent vyšší výkon než Chrome 5.0 a je dvakrát tak rychlejší než Firefox 3.6. Safari 5 nahrává nové stránky rychleji díky dopřednému získávání Doman Name System (DNS) adres, vylepšuje cachování zobrazený  stránek a rychleji se k nim vrací.

Safari 5 přidává dalších silné HTML funkce, které dovolí vývojářům vytvářet bohatý web, včetně přehrávání na celé obrazovce, closed captions pro HTML5 video. Nové HTML5 funkce zahrnují HTML5 Geolocation, HTML5 sectioning elements, HTML5 draggable attribute, HTML5 forms validation, HTML5 Ruby, HTML5 AJAX History, EventSource a WebSocket.

Nový Safari Developer Program dovoluje vývojářům přizpůsobit a vylepšit Safari 5 o doplňky postavené na standardních web technologiích jako HTML5, CSS3 a JavaScriptu. Extension Builder v Safari 5 zjednodušuje vývoj, instalaci a balení doplňků. Kvli zajištění bezpečnosti jsou Safari doplňky v Sandboxu, podepsané digitálním certifikátem Apple a běží v prohlížeči zcela samostatně.

Poslat Prezentace Steva Jobse WWDC včera rozhodně zaujala na facebook
Publikováno 30.11.2009
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License