Pokud Apple plánuje opuštění Samsungu jako výrobce čipů, bude to trvat ještě rok

Pokud Apple plánuje opuštění Samsungu jako výrobce čipů, bude to trvat ještě rok

Podle serveru Apple Insider potrvá přechod Apple k jinému výrobci čipů 12-18 měsiců. Analytik zde tvrdí, že změna výrobce čipů není jednoduchá a vyžaduje kompletní předělání produkčního a výrobního procesu. Proto tyto změny u Apple můžeme očekávat až koncem roku 2014.

V hledáčku analytiků se objevují dvě společnosti, které mají kapacity na to, aby byli schopni uspokojit poptávku Apple: Intel a Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC). O té poslední společnosti se hodně mluví, že by mohl být vhodným kandidátem, přestože Intel indikovat že by velmi rád vyráběl procesory pro Apple.

Společnost TSMC by byla vhodná, jakmile přejde na 20 nm výrobní proces. K tomu však potřebuje továrnu a investici od 1 miliardy až po 3 miliardy dolarů, kterou by Apple mohl společnosti zajistit. U Apple bývá zvykem, že si zajišťuje dodávky dílů také tím, že investuje do dodavatelských firem ať již nákupem akcií nebo platbou předem.

Odchod Apple od Samsungu se očekává již velmi dlouho v podstatě od začátku patentových sporů mezi Apple a Samsungem. Odchod Apple od Samsungu také velmi zamává celým tímto průmyslovým odvětvím. Pochopitelně o čím vzdálenější budoucnosti mluvíme, tím menš dopad bude mít tato výměna dodavatele. Minulý týden se objevily spekulace, že výměna dodavatele by mohla být provedena již koncem roku 2013, což by se zcela jistě projevilo výraznými změnami na akciových trzích.

Poslat Pokud Apple plánuje opuštění Samsungu jako výrobce čipů, bude to trvat ještě rok na facebook
Publikováno 30.11.2011
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License