Podpora Flashe v Samsungu Galaxy: Jako by nebyla

Podpora Flashe v Samsungu Galaxy: Jako by nebyla

Na serveru Sencha se testovaly tablety Samsung Galaxy a iPad a jejich schopnost práce s HTML5. Výsledek je zajímavý. Samsung Galaxy sice vyhrál z hlediska hrubého procesorového výkonu, niméně iPad se velmi dobře držel v okamžiku, kdy přišly ke slovu optimalizace CSS3 animací. V reálu je tedy iPad přeci jen o trochu rychlejší.

Test zasadil také velmi výraznou ránu Adobe. Prováděli totiž test Flashe na tabletu Galaxy (iPad flash nepodporuje) a zjistili, že je výrazně pomalý. Písmo bylo ve flashi tak rozpixlované, že jej nebylo možné přečíst. Při posouvání stránky se flashová část pohybovala nahoru dolů, jak se prohlížeč snažil změnit polohu Flashového obsahu současně s pohybem stránky. Pochopitelně za to může fakt, že Samsung Galaxy nepoužívá ve flashi ani v CSS akceleraci grafiky, to však běžného uživatele asi moc zajímat nebude.

Celkově recenzenty Samsung Galaxy zklamal. Pokud odhlédneme od výkonu, označovaly GalaxyTab za "přerostlý telefon". Podle nich se do GalaxyTabu nevejde boční lišta, tak jako u iPadu (to je způsobeno menší velikostí obrazovky, problém na který poukazoval Steve Jobs již dříve).

GalaxyTab má však další problém s displejem. Pokud je nutné něco animovat, přepíná se zobrazení displeje z vysokého rozlišení na nízké rozlišení. V nízkém rozlišení se vypíná antialiasing (asi se předpokládá, že pokud se něco hýbe, není to třeba číst). To vše je na malém zařízení nepostřehnutelné, na 7" displeji je to však do očí bijící, zejména tehdy, když se přepnutí do nízkého režimu provádí při dotknutí displeje (když je ještě vše na obrazovce statické).

Ačkoliv se GalaxyTab prezentuje jako první masově vyráběný tablet s Android systémem, testeři je považují za zklamání a tvrdí, že si na skutečný Android tablet ještě musíme počkat.

Poslat Podpora Flashe v Samsungu Galaxy: Jako by nebyla na facebook
Publikováno 30.11.2009
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License