Phising na iOS? Ne, Apple chce jen zvýšit bezpečnost Apple ID

Phising na iOS? Ne, Apple chce jen zvýšit bezpečnost Apple ID

Apple se začal ptát zatím některých majitelů iOS zařízení, aby odpověděli na bezpečnostní otázky, jako součást snahy o vylepšení bezpečnosti Apple ID. Uživatelé iPhone si začali těchto změn všímat ve čtvrtek. Ne všichni uživatelé viděli požadavek na vyplnění bezpečnostních otázek a proto byli nedůvěřivý vůči takovému požadavku. V každém případě je chvályhodné, pokud ihned na slepo nevyplňovali formuláře. Faktem však je, že v tomto případě je požadavek opravdu legitimní a pochází od Apple.

Uživatelům iOS se zobrazilo okno s názvem "Security Info Required" a pokračovalo: "To help ensure the security of your Apple ID, you must confirm your password and answer your security questions" (V překladu: "Vyžadována bezpečnostní informace: Pro zajištění bezpečnosti vašeho Apple ID, mustí potvrdit vaše heslo a zodpovědět vaše bezpečnostní otázky.")

Podle Ars Techniky se Apple ID stává velmi populárním cílem pro phising útoky a Apple musí řešit řadu problémů, kdy se někdo neoprávněně dostal do cízího účtu.

Poslat Phising na iOS? Ne, Apple chce jen zvýšit bezpečnost Apple ID na facebook
Publikováno 30.11.2011
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License