Paměť, která nezapomene

Paměť, která nezapomene

Výrobci pamětí RAM se dlouhou dobu snaží spojit výhody dynamické RAM paměti s SSD technologií. Ačkoliv se o to snaží celá řada společností, zatím se to podařilo pouze společnosti Viking Technology. Tedy respektive podařilo se jí dostat tuto technologii opravdu na trh.

V podstatě se jedná o DDR3 paměť, která je vybavena NAND flash pamětí. Cílem pochopitelně je, aby v případě výpadku proudu byla paměť zachována. K tomuto účelu je paměť vybavena baterií, která "z posledním dechem" zapíše obsah dynamické pamětí na SSD. Příjemné je, že se paměť instaluje do standardních DIMM slotů v serverech. 

Paměti jsou určeny zejména pro počítačové úlohy prováděné v paměti, jako rychlé paměťové databázové transakce jako ty používané ve vyhledávacích serverech nebo výpočetních aplikacích. Paměti se prý dají použít s SSD disky, aby zvýšili životnost a kapacitu disků. Protože je DDR paměť mnohem rychlejší než NAND a nemá omezný počet zápisů, jak je to u flash pamětí, Je možné udržet data v RAM místo toho, aby se zapisovaly na disk.

Bohužel v současné době je cena těchto modulů příliš vysoká, než aby se mohla dostat do běžných počítačů a umožnit "instantní" počítače. Díky vysoké ceně je tak vhodná pouze pro serverová řešení.

Poslat Paměť, která nezapomene na facebook
Publikováno 30.11.2012
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License