Now Software končí

Now Software končí

S velkou lítostí musím oznámit, že Now Software, tvůrce aplikací Now Up-to-Date & Contact a jeho náhrady Now X, přerušilo svůj provoz. Ředitel společnosti, John Wallace připravil stránky pro podporu existujících zákazníků Now Software a nabízí možnost stažení software pro uživatele Now Software společně s uživatelským fórem pro technickou podporu.

Na stránce John Wallace publikoval dopis na rozloučenou s Now Software komunitou, ve kterém vysvětluje, že si společnost ukrojila příliš velký úkol, když chtěla přijít s novou generací software pro správu kontaktů a kalendářů - Now X, kdy společnost strávila mnoho let vývoje této verze pod kódovým označením NightHawk.

Now Up-To-Date & Contact byly postaveny na extrémně starém kódu, vývojáři Now Software věděli, že jej musí kompletně přepsat, aby zajistili základní kompatibilitu s Mac OS X. To však s tímto druhem software není jednoduché, zejména kvůli sdílení mezi členy různých pracovních skupin. Now X potřeboval obrovské úsilí, aby jej bylo možné umístit do jednoho programu.

Tento úkol trval déle, než se předpokládalo a to zavedlo Now Software do situace, kdy již tolik nevydělávalo prodejem starých verzí Now Up-to-Date & Contact, ale neustále potřebovalo výrazné prostředky pro vývoj Now X. Ačkoliv Now X byl oficiálně vypuštěn v srpnu 2009, měl mnoho ostrých hran a mnoho uživatelů změnilo program pro správu kontaktů. Prodeje Now X tak nebyly dostatečné, aby mohli zabránit pádu společnosti.

Uživatelé se tak přestěhovali většinou k BusyMac software - BusySync a iCal, později pak i BusyCal. Což je svým způsobem paradox, protože BusyCal tvoří původní autoři Now Up-to-date: Dave Riggle a John Chaffee.

BusyMac je ve své podstatě druhou inkarnací Now Software. První společnost která se objevila okolo Now Utilities byla zakoupena společností Qualcomm v roce 1997, když Now Software byla 71. největší společnost v USA s téměř 2 milióny uživatelů (Qualcomm měl v té době téměř 18 miliónů uživatelů Eudory). Now Up-to-date byly publikovány pod jménem Eudora Planner, nicméně Qualcomm zřejmě něco špatně naplánoval a jednalo se o velký průšvih. Software přezvala společnost Power On Software, která obnovila název Now Software jako název divize své společnosti.

Power On Software upustila od vývoje svých předchozích nástrojů a zaměřila se pouze na Now Software divizi. To byl možná také důvod, proč se společnost také přejmenovala na Now Software.

Poslat Now Software končí na facebook
Publikováno 30.11.2009
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License