Nová verze iLife aplikací oznámena

Nová verze iLife aplikací oznámena

Kromě operačního systému, Apple oznamoval také novou verzi iLife balíku označovaného jako iLife 11. Apple se zde zaměřil na vytváření médií a inženýři Apple popisovali tři z aplikací iLife - iPhoto, iMovie a GarageBand. Kromě toho také oznámili Macovskou verzi FaceTime - video chat funkce z iPhone 4.

iPhoto je nyní schopné operovat ve full screen módu od začátku do konce. Program v současné době umožňuje full screen režim pouze v některých sekcích jako editace fotografií nebo prezentace. Nyní uživatelé nemusí pracovat mimo celoobrazovkový režim a mohou dokonce emailovat fotografie a posílat je na Facebook či Flickr.

iPhoto tak může například otevřít okno mailu v celoobrazovkovém režimu a provést všechny věci nutné pro odeslání pošty. Další novou funkcí je jeho schopnost stáhnout fotografie z Facebooku nebo Flickru a zobrazit je jako alba uvnitř programu, včetně všech poznámek k obrázkům.

Uživatelé mohou také vytvořit prezentaci okolo geotagů obrázku. Klepnutí na Places slideshow tlačítko se automaticky vytvoří prezentace s fotografiemi z příslušného místa, odkud byly fotografie pořízeny (např. Londýn či New York) s navíc přidá tuto informaci na obrazovku.

Vylepšily se i možnosti vytváření knih, kdy iPhoto je schopno automaticky rozmístit fotografie podle nastaveného ratingu uživatelem. Dále umožňuje zobrazit minulé fotografické projekty ve virtuální knihovně podobně jako se zobrazuje v iBooks.

Apple dále nabízí novou službu tisknutelných dopisnic. Ty jsou nyní přístupné přes iPhoto.

Ve své nejnovější podobě, iMovie 11 získává novou funkci převzatou z iPhoto. Apple tam totiž přidal rozpoznávání tváře. iMovie tak může prohledávat klipy podle osob, které hledáte. Může také roztřídit klipy podle kritéria zda se jedná o skupinu klipů nebo jen jeden záznam.

Ovládání audia se vylepšilo a nyní dovoluje uživatelům si hrát se zvukovými vlnami a upravit hlasitost v různých sekcí nebo zavést ztlumení. Aby zvukové stopa seděla s video efekty, Apple zavádí audio efekty, které by měly usnadnit práci se synchronizací audio a video stopy.

GarageBand 11 má novou funkce nazvanou "groove matching", která je zaměřena na opravu špatného časování jednotlivých nástrojů. Uživatelé si podle toho totiž mohou upravit nahrané stopy tak, aby jejich rytmus seděl navzájem s jinou, lépe rytmizovanou stopou.

Garageband také obsahuje hudební lekce pro kytaru a piáno. (pochopitelně nástroje nejsou zahrnuty). Jestliže však máte kytaru, která dlouho zahálela a chcete si zahrát něco jiného než Dianu, nové lekce mohou být užitečné. Jestliže se váš nástroj spojí s počítačem, GarageBand je schopný zobrazit a pomoci vám s partiturou, zvýrazňuje noty, které jste zahráli špatně.

Apple spojil oznámení iLife s FaceTime pro Maca. Uživatelé iPhone 4, dříve omezení na video chat pouze s jiným majitelem iPhone se nyní mohou spojit s uživateli Mac OS X.

Stejně jako doposud, iLife bude k dispozici zdarma pro všechny nově zakoupené Macy, pokud vlastníte staršího, můžete si celý balík zakoupit za 49 dolarů. FaceTime for Mac bude zdarma a stejně jako iLife je k dispozici již dnes.

Odkazy Hardware:

Poslat Nová verze iLife aplikací oznámena na facebook
Publikováno 30.11.2009
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License