Nexus S porazil v rychlosti iPhone díky "švindlování"

Nexus S porazil v rychlosti iPhone díky "švindlování"

Zajímavá přestřelka se udála po té, co společnost Blaze publikovala studii, která tvrdí, že Nexus S s Androidem 2.3 může načíst většinu www stránek o 52 % rychleji než iPhone s iOS 4.3. Společnost postavila své tvrzení na základě měření 45 000 www stránek kde porovnávala iPhone 4 s iOS 4.3 a Nexus S.

Pro rozjásané davy zastánců Androidu tak musí být studenou sprchou zpráva, že společnost Blaze netestovala výkon Nexus S a iPhone 4 na jejich prohlížečích, ale ve své vlastní aplikaci. V případě Androidu, to není velký problém, protože tento systém je více otevřený a nemá omezení na odemykání paměti pro just-in-time kompilaci (viz včerejší článek). Díky tomu www prohlížeč společnost Blaze nemohl fungovat tak rychle jako optimalizované Safari s Java enginem Nitro.

Apple se k tomu také vyjadřoval ve smyslu že i bez optimalizací a a základní chybě v metodě testování byl průměrný rozdíl mezi výkonem iPhonu 4 a Nexuse S pouhou vteřinu.

Blaze při svém testování nepoužila Safari, ale něco velmi podobného - UIWebView, které dovoluje programátorům vložit Webový obsah do aplikace. UIWebView však nevyužívá např. just-in-time kompilaci, která výrazně urychluje rychlost JavaScriptu (podle testů až 2,5 krát).

Blaze tedy od svých výsledků odstoupilo a Guy Podjarny řekl CNETu:

"Tento test využíval vkládaný prohlížeč, který je jedinou dostupnou možností pro iPhone aplikace. Blaze předpokládal, že Apple aplikuje stejné technologie do svého i vkládaného prohlížeče. Pokud to není tento příklad a podle odpovědi Apple je zcela možné, že vkládaný prohlížeč může produkovat různé výsledky. Poku se Apple rozhodne aplikovat své optimalizace také na vkládaný prohlížeč, velmi rádi vytvoříme novou zprávu s aktuálními výsledky."

Ačkoliv metoda Blaze neodráží způsob, jakým většina uživatelů iPhone používá web, mají pravdu ohledně UIWebView. Vývojáři aplikací rozhodně chtějí, aby jejich webová aplikace, nezabalená do uživatelského rozhraní Safari byla stejně rychlá jako v Safari.

Poslat Nexus S porazil v rychlosti iPhone díky "švindlování" na facebook
Publikováno 30.11.2010
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License