Malé SSD disky z MacBooku Air od Toshiby pro každého

Malé SSD disky z MacBooku Air od Toshiby pro každého

Toshiba oznámil, že malé SSD disky, které se objevily poprvé v MacBooku Air modelech minulý měsíc jsou nyní dostupné jako produkt pro koncového zákazníka. Pod jménem Blade X-gale SSD nabízí tyto disky potenciál upgradu pro MacBook Air uživatele a další budou následovat v jiných ultratenkých noteboocích.

Narozdíl o běžných SSD disků, které jsou zabudované do běžné velikost pevného disku nebo se speciálním micro-SATA konektorem pro zařízení s malým prostorem, nové disky Toshiba jsou umístěny na podlouhlé kartě podobné RAM modulům.

Vicepresident Toshiby, Scott Nelson ve svém prohlášení tvrdí: "Až do této doby SSD design nevyužil zcela výhod NAND technologie a používal se pouze pro tvorbu malých disků. SSD moduly Toshiby narušují tento přístup a dávají hardwarovým inženýrům větší svobodu a flexibilitu v návrhu produktů."

Právě tento design umožnil Apple udělat MacBook Air menší než předchozí model, zatímco uvolnil prostor pro větší kapacitu baterie. Objevily se spekulace, že nový formát je proprietárním designem Apple, který znemožní upgrady nových MacBooků Air. Nicméně nové moduly Toshiby - dostupné o velikostech 64 GB, 128 GB a 256 GB - jsou stejné moduly, jaké používá Apple a nabízí se tak možnost jejich výměny (pokud tedy máte řádné vybavení).

Protože bude tento typ disku dostupný i pro širší veřejnost a další výrobce, může se zlevnit jejich výroba, z čehož budou profitovat jak výrobci, tak zákazníci.

Není bez zajímavosti, že se zde objevuje vzorec chování, které zavádí Apple. Podobně jako při uvedení prvního MacBooku Air v roce 2008, kde začal používat malé procesory od Intelu, byly tyto procesory exkluzivně dostupné pouze pro Apple, další zákazníci Intelu jej dostali až po krátké době, kdy je měl Apple exkluzivně k dispozici.

Poslat Malé SSD disky z MacBooku Air od Toshiby pro každého na facebook
Publikováno 30.11.2009
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License