MacBook Pro jako nejlepší laptop pro Windows

MacBook Pro jako nejlepší laptop pro Windows

Podle společnosti Soluto, která se zabývá správou počítačů, "polní" testování ukázalo, že MacBook Pro 13" je nejvýkonnějším strojem pro Windows v dubnu 2013, přestože není optimalizován pro tento operační systém.

Soluto zveřejnila žebříček počítačů, kde zohlednila dlouhodobou analýzu "velkého množství" počítačů, která zahrnovala sběr dat z pádů aplikací, zamrzání, dlouhého startování a dalších obecných bodů, které zpomalují počítač, což nazvali "frustrační analýzou". Zjistili pak, že 13" MacBook Pro je nejlepší laptop pro Windows.

Je zajímavé, že MacBook Pro 15" s Retina displejem se dostal na šesté místo, za PC od Aceru a Dellu. Aspire E1-571 za 429 dolarů a Dell XP13 za 1000 dolarů byly na druhém a třetím místě.

Zpráva uvádí, že srovnávat MacBook Pro s počítači Acer a Dell je trochu nefér, protže Applovská verze Windows je čistá, bez software dodávanými OEM výrobci. Společnost Soluto však ukazuje, že budoucí analýzy budou vrát tyto věci v úvahu, ale na druhou stranu "frustrační" data vypadají takto a mají odrážet reálný život, nikoliv laboratorní testy.

Společnost Solut používala data ze 150 000 přenosných počítačů během 3 měsíční periody od ledna do dubna, kdy analyzovala "pády aplikací, zaseknutí aplikací, modré obrazovky, startovací čas a počet procesů na pozadí".

Poslat MacBook Pro jako nejlepší laptop pro Windows na facebook
Publikováno 30.11.2012
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License