Mac OS X populárnější než Windows Vista

Mac OS X populárnější než Windows Vista

Data, která vypustila společnost NetMarketShare, zabývající se měřením webu ukazují, že v srpnu bylo celosvětové využití Mac OS X platformy vyšší než MS Windows Vista. Ve stejném čase se staly také Windows 7 konečně populárnější než Windows XP.

Celkový podíl Mac OS X v srpnu byl 7,13 % - což není mnoho s celkový podílem Windows 91,77 % - ale stačí to, aby porazil Windows Vista, které se podílejí na provozu web 6,15 %. Pomalá eroze využívání Windows Vista a podobně pomalé stoupání podílu OS X způsobilo, že se toto prohození stalo nevyhnutelným. Windows Vista nikdy nezískaly velkou oblibu, jakou maji Windows XP nebo Windows 7. Apple zatím získává pomalý, ale konsistentní nárůst v podílu tak jak se Macy dostávají do domácností a firem - prodává okolo 4 miliónů počítačů každé čtvrtletí.

Data také ukazují velký nárůst podílu poslední verze operačního systému  OS X 10.8 Mountain Lion. Něco málo přes měsíc - OS X byl vypuštěn 25. června a celkový podíl na trhu byl 1,34 %, což se rychle dotahuje na Snow Leoparda s podílem 2,23 % a 10.7 Liona s 2,29 %.

Čísla jsou získána ze 160 miliónů unikátních návštěvníků, kteří si prohlíželi 40 000 www stránek, které firma monitoruje pro své klienty.

Poslat Mac OS X populárnější než Windows Vista na facebook
Publikováno 30.11.2011
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License