Mac OS X 10.6.6 s Mac App Storem byl uvolněn

Mac OS X 10.6.6 s Mac App Storem byl uvolněn

Aktualizace operačního systému Mac OS X 10.6.6 byla uvolněna ve čtvrtek ráno (samozřejmě v U.S.A, pro nás je to čtvrtek večer). Aktualizace má 114,8 MB a je doporučena pro všechny uživatele Mac OS X. Jako vždy, Apple uvádí že se jedná o základní opravy systému, které vylepšují stabilitu, kompatibilitu a bezpečnost Snow Leoparda.

Nejočekávanější funkcí nového systému je však Mac App Store, který by měl být nejlepší cestou jako objevovat a kupovat nové aplikace pro Maca (včetně obstarání aplikací zdarma). Mac App Store se chová jako nová aplikace, kterou uživatelé najdou v Docku a umí následující:

  • Hledat Macové aplikace: Prohlížet vybrané aplikace, žebříčky popularity, kategorie nebo hledat něco specifického. Zobrazí také podrobný popis aplikace a recenze uživatelů
  • Koupit a instalovat: Jednoduše umožňuje nakupovat aplikace přes iTunes účet. Aplikace se instalují v jednom kroku a rychle se pak objevují v Doku.
  • Aplikační aktualizace: Mac App Store udržuje informace o všech vašich nakoupených aplikacích a informuje vás, když je k dispozici aktualizace.

Mac App Store začíná s více než 1 000 aplikací. Steve Jobs se domnívá, že se uživatelům tento způsob získávání aplikací bude moc líbit.

Apple sice v povídání o verzi mluví o bezpečnostních aktualizacích, nicméně žádné nejmenuje, respektive aktualizace obsahuje bezpečnostní aktualizace, které zde již byly dříve. Nic nového tedy neopravuje.

Aktualizace řeší problém s ořezem tisku, pokud se v postscriptovém tisku tiskne na papír v landscape orientaci.

Opravuje se také problém na některých Macích (s ATI grafikou) na kterých může být ukazatel myši nestálý, pokud je připojen externí DVI displej.

Poslat Mac OS X 10.6.6 s Mac App Storem byl uvolněn na facebook
Publikováno 30.11.2010
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License