Mac App Store: První dojmy

Mac App Store: První dojmy

Když včera přišel Apple s aktualizací a Mac App Storem, neodolal jsem abych si ji hned nenainstaloval a vyzkoušel. Aktualizace u mne proběhla bez problémů, nicméně po restartu jsem nenašel ikonu Mac App Storu na Doku. Možná jsem ji přehlédl, nicméně ani Spotlight nenašel nic pod hesly Mac App Store nebo App Store. Pokud se to stalo i vám, alternativou je nabídka Apple, pod kterou se skrývá položka App Store.

Po přihlášení pomocí Apple ID, jsem vyplnil některé doplňující údaje, jako adresu, číslo bankovní karty atd. a pak jsem se mohl podívat dovnitř.

Aplikace jsou příjemně seřazené do kategorií, každá kategorie pak zobrazuje sekci nejpopulárnější software, software zdarma. Trochu zmatené mi přišlo, že se instaluje klepnutím na cenu, místo aby zde bylo tlačítko koupit nebo něco podobného. Ale to je jen drobnost. Mnohem větší problém je to, že se nezobrazuje průběh stahování aplikací. Nevíte tedy, jestli se něco nezaseklo, nebo je pomalé připojení k internetu nebo to je způsobeno jen velkou aplikací.

Další problém, který mi trochu vadil je bezpečnostní. Po přihlášení pak můžete klepnout na jakoukoliv položku a koupit si tak software. To by nebylo nic špatného, pokud by se zobrazilo alespoň nějaké varování, že software stojí tolik a tolik euro a jestli si ho opravdu přeji koupit. Nic takového se však nestalo. Kupoval jsem aplikaci přes kartu mbanky a vše prošlo bez problémů.

Až na těchto pár nedostatků, jsem na nic zásadního nepřišel. Mac App Store fungoval docela rychle, možná by to chtělo jen více aplikací. Otázkou však je, jak moc dobře bude možné aplikace hledat, až jejich množství naroste.

Poslat Mac App Store: První dojmy na facebook
Publikováno 30.11.2010
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License