Internet Explorer 8 prý nejbezpečnějším prohlížečem?

Internet Explorer 8 prý nejbezpečnějším prohlížečem?

Microsoft si zaplatil u NSS Labs test, podle kterého IE zablokoval čtyři z pěti pokusů propašovat do počítače škodlivý software při prohlížení stránek. FireFox 3 skončil druhý z 27%, Safari 21 % stránek blokovalo, Chrome 2 pak již jen 7 % a Opera 10, nelogicky testovaná v beta verzi 1 %.

V metodice však bylo nalezeno několik nesrovnalostí (Např. není uvedeno odkud se vzalo 2171 škodlivých URL, proč byly vynechány některé typy testů atd.). Testovalo se oproti 2171 škodlivým URL adresám, které však využívaly pouze škodlivý kód přestrojeny za např. kodek pro stahování videa. Nebyly však vůbec testovány stránky se skrytými exploity či drive-by-download útoky, kdy je uživatelům do počítače stažen kód bez jejich vědomí. Asi není náhoda, že tyto chyby vůbec nebyly testovány, přestože se jedná o mnohem závažnější než napadení, které vyžadují souhlas uživatele.

Ochrana před phishingem dopadla u prohlížečů lépe. Vyhrál opět Internet Explorer 8.0 s úspěšností 83 %, následoval Firefox s 80 %, Opera 10 s 54 %, Chrome 2 s 26 % a nejhůře dopadlo Safari 4, když ochránil uživatele jen ve 2 % případů.

Není bez zajímavosti, že prohlížeče Google a Opery dopadly v testech nejhůře, možná právě protože v tuto chvíli nejvíce zatápí Microsoftu, Microsoft však jde ještě dál a například nechce podporovat své budoucí web applikace MS Office na konkurenčních prohlížečích.

Poslat Internet Explorer 8 prý nejbezpečnějším prohlížečem? na facebook
Publikováno 30.11.2008
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License