I Česká policie podníká DDOS útoky

I Česká policie podníká DDOS útoky

Následující článek je spíše spekulace, navíc založená na bulváru (a na tom, že stránky vlast.cz byly skutečně zablokovány kvůli přetížení), ale stejně mě pobavila. Podle tohoto článku na novinkách, čeští policisté zjistili, že někdo zveřejnil na stránkách vlast.cz kompletně naskenované obrázky českých platidel. Vzhledem k tomu, že se zabavené sériové čísla falešných bankovek shodovala s těmi zveřejněnými na stránkách vlast.cz, policie vcelku logicky předpokládá, že padělatelé používají tyto obrázky jako předlohy pro tisk. Následuje problém, co s tím. Obrázky je nutné rychle stáhnout z webu. A máme tady plán.

Krok č. 1: Policie chce stáhnout obrázky platidel z internetu. Porušují totiž nařízení ČNB, který nařizuje mít na platidle ochranný prvek (např. nápis vzor)

Krok č. 2: Probíhající vyšetřování "unikne" do novinek.

Krok č. 3: Čtenáři novinek začnou přistupovat na stránky vlast.cz

Krok č. 4: Přístupy na stránky vlast.cz natolik narostou, že je server přestane být schopen zpracovávat

Krok č. 5: Server hostingová firma, nechvalně známý banán, stránky zablokuje kvůli přetížení. I když jen částečně. Hosting totiž blokuje pouze úvodní stránku.


Aneb takhle se to dělá bez Anonymous, hezky po česku a hlavně levně. Žádný soudní příkaz, žádné otravování státního zástupce. Hm. A nebo ..., že by stačilo jen napsat email adminům serveru?

I když na druhou stranu je článek novinek trochu nadnesený. Protože to obrovské rozlišení znamená rozměr obrázku v bodech 630x597 a to jsou na něm obě strany 1000,- Kč bankovky najednou. Navíc ani sken mi nepřijde bůhví jak úžasný. Ale chápu, že narkomani viděli krásnou tisícovku na monitoru a tak si ji několikrát vytiskli.

Poslat I Česká policie podníká DDOS útoky na facebook
Publikováno 30.11.2011
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License