Google vypustil novou aplikaci pro YouTube na iPhone

Google vypustil novou aplikaci pro YouTube na iPhone

Jak většina již ví, vztahy Apple a Googlu nejsou příliš dobré. Kromě patentových sporů, které má Mobilní část Motoroly (nyní vlastněná Googlem) s Apple, má Apple za zlé Googlu, že přišel s Androidem v době, kdy uvedl iOS. A ať si trvrdí Google co chce, je velmi pravděpodobné, že na myšlenku vytvořit Android přišel šéf Googlu právě v Apple. V té době byl totiž ve správní radě Apple a vztahy obou společností byly výborné. Google se tak dostal do všech aplikací Apple (u kterých to mělo smysl).

Po ochlazení vztahů však začal Apple hledat další alternativy ke Googlu a dělá vše pro to, aby Google zmizel z operačního systému. Jeden z těchto důsledků je zmizení aplikace YouTube. Google na to pochopitelně zareagoval tím, že vytvořil svou vlastní aplikaci. Ta na rozdíl od původní verze, umožní Googlu ukazovat reklamy na iPhone a iPadu, čímž mu vytvoří nový zdroj příjmů. To je také hlavní důvod, proč Google tak rychle vytvořil novou aplikaci.

Nová aplikace zapracovává funkce rozhraní YouTube, včetně osobních přihlášení k různým video "kanálům". Při stažení z iTunes umožňuje uživateli prohlížet videa, která dříve nebyla k dispozici, alespoň podle Googlu.

Analytici se shodují, že obě společnosti profitovaly z rozhodnutí Apple zahrnout YouTube aplikaci jako jednu z aplikací, které jsou již předinstalovány jako součást iOS systému. To zvýšilo prohlížení YouTube na mobilech a také pomohlo demonstrovat uživatelům pro jaký druh obsahu byl iPhone a iPad navržen.

Minulý měsíc Apple pouze krátce prohlásil, že "naše licence pro zahrnutí YouTube aplikace v iOS vypršela", stejně tak dodal, že Google plánuje vlastní aplikaci pro iTunes.

Poslat Google vypustil novou aplikaci pro YouTube na iPhone na facebook
Publikováno 30.11.2011
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License