Google uvolňuje mapy pro iOS

Google uvolňuje mapy pro iOS

Účelu, který měl Apple na mysli s tím, když představoval své nové Mapy v iOS 6 bylo dosaženo. Google se chytil za hlavu a pochopil, že nemůže zvýhodňovat uživatele androidu oproti uživatelům iOS. Strategického cíle - fungující mapové aplikace v iOS - bylo dosaženo. Bohužel pro Apple se to nevyvinulo zcela podle jeho představ.

Nová mapová aplikace Google vypadá podobně a jako jeho protějšek na Androidu a zavádí také stejné nové technologie. Podle článku na Apple Insideru nové Google Mapy používají vektorové zobrazení, jako Apple. Nevím, jestli byla chyba v mapových podkladech, ale několikrát se mi stalo, že načítání odpovídalo staré verzi map. Většinou se však mapy zobrazovaly opravdu příjemně.

Po technické stránce je Applovská verze Map o trošku lepší, ukládá do cache větší množství mapových detailů a dokáže nahrávat nová data na pozadí ryhlejší přes pomalejší spojení. V každém případě je však nová verze Google Map posunem v před.

Google mapy se tak sjednotili se svým Androidovým protějškem. Bohužel však obě verze stále obsahují stejné chyby ve jménech míst. Ani Google Mapy tak nejsou zcela bez chyb.

Poslat Google uvolňuje mapy pro iOS na facebook
Publikováno 30.11.2011
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License