Firefox je nejzranitelnější prohlížeč, Safari je těsně druhé

Firefox je nejzranitelnější prohlížeč, Safari je těsně druhé

Cenzic uvolnil zprávu, která odhaluje největší typy chyb Web aplikací pro první polovinu roku 2009. Zpráva uvádí rostoucí množství útoků, které využívají těchto chyb a stojí společnosti významné množství peněz jak ve škodách v IT tak v krádežích identity.

Specificky zpráva uvádí identifikovaných více než 3 100 zranitelných míst, s 10ti procentním nárůstem chyb ve webových aplikací oproti předchozímu roku 2008. Cenzic analyzovala všechny hlášené zranitelnosti od zdrojů včetně NIST, MITRE, SANS, US-CERT, OSVDB, OWASP, stejně jako další databáze třetích stran o bezpečnostních problémech web aplikací, které byly hlášeny v první polovině roku 2009.

Populární dodavatelé jako Sun, IBM a Apache se stále drží na 10ti nejvíce zranitelných web aplikací. Nejvíce zjištěný zneužití komerčních aplikací byly SQL Injection a Cross Site Scripting (XSS), které jsou zodpovědné za 25 procent a 17 procent všech webových útoků.

Mezi webovými prohlížeči se dostala na první místo Mozilla Firefox, která je zodpovědná za 44 % zranitelností na webu. Druhým prohlížečem je Safari s 35 % díky problémů zjištěným v iPhonu. Internet Explorer drží třetí místo s 15 % a Opera 6 %.

Poslat Firefox je nejzranitelnější prohlížeč, Safari je těsně druhé na facebook
Publikováno 30.11.2008
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License