Co je nového v Leopardovi

Co je nového v Leopardovi

ThinkSecret publikoval článek, ve kterém zveřejnil změny, které se udály v nové verzi Leoparda, kterou dostali vývojáři nedávno - build 9A283. To že proběhlo mnoho změn od prezentace Leoparda v srpnu naznačuje také vysoké číslo (původní veřejný build měl číslo 9A241).

Stejně jako i původní vývojářská verze nenabízí ani ta nová žádné velké změny oproti těm, které již Apple publikoval. Mnoho aplikací a komponent nebylo změněno od verze 9A283, přesto Mail, Safari a iChat mají pár nových verzí. Poznámky na ploše (Stickies) povýšili na verzi 6.0 (v Tygrovi je verze 5.1).

iCal má prý konečně lépe vyřešený interface. Finder nyní zobrazuje lépe položky v seznamu a přibyl ovládací panel "Rodičovská kontrola". Přibyl také uživatel host. Podobně jako funkce Safari "Private Browsing", po odhlášení uživatele se nastaví zpět původní konfigurace.

Velmi se vylepšila stabilita operačního systému oproti předchozí developerské verzi. Nové funkce jako Spaces nyní fungují mnohem lépe. Mac OS X 10.5 má být v prodeji od jara 2007. Očekává se, že ještě během lednového MacWorld Expa budou demonstrovány další nové funkce operačního systému.

Poslat Co je nového v Leopardovi na facebook
Publikováno 30.11.2005
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License