Baterie pod OS X Mountain Lion

Baterie pod OS X Mountain Lion

Mnoho uživatelů MacBook Pro a MacBook Air, kteří si aktualizovali systém na poslední verzi 10.8 Mountain Lion si stěžují, že jim klesla výdrž baterie a někteří dokonce tvrdí, že výdrž baterie je o polovinu menší než s OS X 10.7. Někteří uživatelé také hlásí, že jim systém tvrdí, že baterie potřebuje vyměnit právě po instalaci OS X 10.8.

První stížnosti se objevily 25. června, den po uvedení systému, Apple momentálně problém sice řeší, mezi tím narůstá vlákno na stránkách Apple, v době psaní tohoto článku mělo vlákno 31 stran.

Jedním z navrhovaných řešení je Reset SMC (System Management Controller), který se provádí tak, že se vypne počítač, odstraní se napájecí adaptér (MagSafe), odpojí se baterie (u nejnovějších MacBooků to je problém vzhledem k tomu, že se běžný uživatels s běžným šroubovákem nedostane dovnitř, tam se to řeší klávesovou zkratkou shift-ctrl-alt a tlačítko power), zmáčkne se a podrží startovací tlačítko (Power button) na 5 sekund. Pak se vše může zapojit zpět a nastartovat počítač běžným způsobem.

Bohužel to vypadá, že Reset SMC pomáhá jen dočasně. Někteří si stěžují, že za to může CalendarAgent, který zabírá systémové zdroje. Pokud vám Reset SMC nezabral, nezbývá, než si počkat na aktualizaci operačního systému.

Poslat Baterie pod OS X Mountain Lion na facebook
Publikováno 30.11.2011
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License