ArsTechnica potvzuje problémy Mountain Liona s baterií

ArsTechnica potvzuje problémy Mountain Liona s baterií

Redaktoři ArsTechnica provedli test na MacBooku Pro s Retina displejem. Rozběhli na něm Moutain Liona i Liona a zjišťovali jak dlouho na něm vydrží baterie. Zatímco s Lionem vydržela baterie okolo 8 hodin. Pomocí gfxCardStatus si ověřili, že počítač celou dobu fungoval na integrované Intel HD4000 grafice a nepoužil NVIDIA GeForce GT 650M.

Na počítači probíhala běžná pracovní činnost - Safari, Chrome, Twitter, iChat, TextEdit, Photoshop, Mail a Outlook s aktivovaným wifi. Stejná činnost se stejnými aplikacemi byla prováděna in na Mountain Lionovi a víte co? Počítač vydržel 5 hodin místo původních 8. Nevypotvrdilo se, že by byl počítač nějak extrémně namáhán, CPU se drželo okolo 5% výkonu. Nepotvrdilo se ani to, že by mělo CPU vyšší teplotu.

Ačkoliv testy nebyly přísně vědecké, byly prováděny opakovaně se stejným výsledkem. Díky tomu je možné přijít s jednoznačným závěrem, že problémem je v tomto případě operační systém. Ars předala své výsledky Apple, který je přeposlal svému softwarovému týmu. Apple se však k tomuto problému nevyjádřil ani nebyl schopen potrvrdit, zda se chystá oprava.

Poslat ArsTechnica potvzuje problémy Mountain Liona s baterií na facebook
Publikováno 30.11.2011
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License