Aprílový žertík, který se (ne)povedl

Aprílový žertík, který se (ne)povedl

Bývá už zvykem, že 1. dubna se provádí řada žertíků, včetně různé fikce publikované i v seriózních denících. Mimochodem Opavia jako aprílový žertík nabízela mléčnou fidorku s příchutí kyselé okurky. Legendou je krátký zpravodajský klip, představující strom plodící makaróny. Bohužel však ne všichni mají pochopení pro žerty. DJ v jednom rádiu trochu přestřelil. Nevzal v úvahu paniku, která je v ovzduší USA, která reaguje přehnaně na vše co jen vzdáleně připomíná teroristu, zbraň nebo jed.

Představte si, že onen DJ si dovolil tvrdit, že po celém městě se dostává z kohoutků "dihydrogen monoxid". Pokud tuto látku neznáte, pak asi budete zděšeni, když se dozvíte, že se objevuje prakticky všude okolo vás. A nejen to, objevily se petice aby se tato látka dostala kompletně z vašeho dosahu. Nikdo si není zcela jist, co ji dělá tak nebezpečnou, ale cokoliv co obsahuje vysoce výbušný vodík (dokonce dva atomy), a kyslík (který sám o sobě podporuje hoření), nemůže být zcela bezpečné.

Pochopitelně všichni, kdo dávali alespoň trochu pozor v chemii, budou vědět, že sloučenina H20 není nic jiného než obyčejná voda. Je tedy velmi smutné, že moderátoři rádia a) byli schopni někoho tímto žertem napálit, b) je na ně podáno trestní oznámení c) byli suspendováni.

Je také smutné, že 78 % lidí ve webové anketě je pro, aby se moderátoři již nikdy nevrátili na své posty.

Poslat Aprílový žertík, který se (ne)povedl na facebook
Publikováno 30.11.2012
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License