Apple změnil ceny svého programu pro vývojáře

Apple změnil ceny svého programu pro vývojáře

Pokud jste dříve chtěli být oficiálním vývojářem Apple, museli jste zaplatit poplatek 499 či 3499 dolarů. Nyní Apple snížil cenu na 99 dolarů.

Oficiální zdůvodnění je, že je to odpověď na neobyčejný úspěch iPhone Developer Programu (99 dolarů/ročně) a potencionální možnosti přenést aplikace z iPhone na Maca. Ačkoliv to zřejmě nebude žádný velký důvod pro větší firmy, rozhodně se může zvýšit potenciál Macovské platformy pro hry.

Současní členové vývojářského programu budou mít k dispozici všechny své funkce až do vypršení jejich členství. Pak mohou buď skončit s vývojem a nebo se přihlásit to Mac Developer programu. Nechybí ani možnost vrátit peníze, pokud jste se připojili nebo obnovili členství před 1. únorem.

Není však jasné, jaké změny se objeví v novém programu o proti starému či které budou zrušeny. Podle některých to vypadá že bude zrušena možnost zakoupit si hardware se slevou i když současní členové ADC budou moci využít slevy, pokud to již neučinili.

Co se však nezměnilo je podmínka, že vám musí být nejméně 18 let, aby jste se připojili k programu. Můžete se registrovat jako soukromá osoba nebo jako společnost.

Poslat Apple změnil ceny svého programu pro vývojáře na facebook
Publikováno 30.11.2009
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License