Apple vykoupil trh s 10,1 palcovými LCD, OLED obrazovkami

Apple vykoupil trh s 10,1 palcovými LCD, OLED obrazovkami

Asijští dodavatelé 10,1 palcový LCD a OLED displejů hlásí, že nejsou k dispozici. Podle jednoho z návrhářů Apple je všechny předobjednal.

Na výstavě CES v Las Vegas TG Daily mluvil s anonymním designérem, který tvrdil, že tyto velikosti displejů nejsou momentálně k dispozici, protože je všechny objednal Apple.

"Připravujeme produkt pro zákazníky a potřebujeme 10" obrazovky", říkal zdroj. "ale snažíme se měsíce a nemůžeme získat žádný od Asijských dodavatelů."

OLED neboli organické světlo emitující diody, jsou schopny zobrazovat barevný obraz bez podsvícení. Spotřebovávají méně energie a poskytují lepší obraz. Tyto obrazovky jsou velmi populární volbou pro konkurenci Apple. Microsoft je používá ve svém Zune HD a Google ve svém telefonu Nexus One.

Jedná se sice o lepší technologie, ale je také dražší. V listopadu se v jedné zprávě uvádělo, že OLED tablet by měl stát mezi 1500 a 1700 dolary, podle současných cen. Předpokládalo se, že OLED tablet bude stát okolo 2000 dolarů.

Nicméně se nyní odhaduje, že stále neohlášený tablet od Apple by se měl s cenou pohybovat pod hranicí 1000 dolarů. Analytik Gene Munster z Piper Jaffray věří, že Apple může prodat 1,4 miliónů těchto zařízení s průměrnou cenou 600 dolarů.

 

Poslat Apple vykoupil trh s 10,1 palcovými LCD, OLED obrazovkami na facebook
Publikováno 30.11.2009
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License