Apple v pátek jmenoval Tima Cooka na post ředitele a Jon Rubinstein odchází

Apple v pátek jmenoval Tima Cooka na post ředitele a Jon Rubinstein odchází

Cook pracoval na postu vice prezidenta pro celosvětový prodej a operace od roku 2002 a bude pokračovat v hlášeních pro Steva Jobse.

Tim pracoval na své pozici přes dva roky a nyní je nejvyšší čas oznámit jeho jmenování. Tim a Steve Jobs pracovali společně více jak sedm let a těší se, že budou spolu pracovat ještě úžeji a dosáhnou skvělých cílů nadcházejících let.

Cook zůstává stále zodpovědný za celosvětový prodej a operace a bude pokračovat ve vedení divize Maců. Bude také úzce spolupracovat s Jobsem a výkonnou radou aby vedl všechny obchody Apple.

Apple také oznámil, že Jon Rubinstein, starší vice president divize iPod odchází do důchodu 31. března a bude nahrazen Tonym Fadellem. Fadell bude hlásit Stevu Jobsovi všechny aspekty vývoje iPodů.

"Pracoval jsem s Jonem více než 15 let a bude mi chybět. Jon dělal výbornou práci jako člen staršího management teamu, stejně jako postavil špičkový tým okolo iPodu." prohlásil Jobs.

Cook se připojil k Apple v roce 1998 jako starší vice president operací a byl povýšen na místo výkonného vice presidenta mezinárodních obchodů a operací v roce 2002. Jeho zodpovědnost byla rozšířena na vedení divize Maců v roce 2004. Před tím byl Cook vicepresidentem v Compaqu a také strávil 12 let u IBM.

Poslat Apple v pátek jmenoval Tima Cooka na post ředitele a Jon Rubinstein odchází na facebook
Publikováno 30.11.2004
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License