Apple v MacBoocích Air používá rychlejší SSD disky

Apple v MacBoocích Air používá rychlejší SSD disky

Apple revidoval MacBook Air modely koncem roku 2010 a začal prodávat pouze SSD varianty s moduly od Toshiby. Někteří uživatelé však hlásí, že poslední verze MacBooku Air používají moduly od Samsungu, které jsou o 20-25 procent rychlejší při čtení i zápisu.

Podle testování serveru AnandTech, SSD disk, která má modelové označení SM128C dosahuje reálné rychlostí čtení okolo 261,1 MBps a zápisu 209,6 MBps. Tyto rychlosti jsou o 24 procetn a 19 procent rychlejší oproti SSD diskům Toshiby (model TS128C), které se objevovaly v původních verzích MacBooku Air.

Výrobce ani Apple neoodpověděli na dotaz ohledně těchto disků. AnandTech věří, že SM v modelovém jménu je odkaz na Samsung. Stránky AnandTech také píší, že naměřené rychlosti odpovídají rychlostem v technických specifikacích SSD od Samsungu.

I přes slušný výkon MacBooku Air s diskem od Toshiby, jakýkoliv výkon navíc je jen k dobru. Avšak neexistuje záruka, kterou verzi MacBooku Air dostatenete, pokud si koupíte nový MacBook Air. Samsung ani Toshiba dosud nenabízí tyto moduly koncovým zákazníkům.

Poslat Apple v MacBoocích Air používá rychlejší SSD disky na facebook
Publikováno 30.11.2010
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License