Apple v Mac OS X 10.6.8 potichu přidal podporu TRIM

Apple v Mac OS X 10.6.8 potichu přidal podporu TRIM

Ačkoliv Apple oficiálně přidal podporu TRIM v březnu u Mac OS X 10.6.6 pro MacBooky Pro s Thunderboltem, Mac OS X 10.6.8 je první operační systém, který má podporu této technologie u všech Maců s podporou SSD.

Bohužel však nativní podpora TRIM je zřejmě omezena pouze na disky Apple. Uživatelé s SSD disky třetích stran nemají tuto funkci zapnutou.

TRIM technologie umožňuje operačnímu systému optimalizovat výkon SSD disku vymazáváním nepoužitých bitů smazaných souborů. SSD musí být vymazán před tím, než je možné jej přepsat novými daty. Mimo jiné také vyžaduje údržbu, aby se předešlo zbytečným cyklům mazání/zápisu, což snižuje životnost disku.

Apple tuto funkci připravuje v Mac OS X Lion, ale zřejmě se rozhodl přinést tuto funkci do Snow Leoparda. Apple prý plánoval tuto funkci podporovat u Maců, které přišly minulý rok.

Další dobrou zprávou je vylepšený výkon OpenGL, který podle grafický testů zvýšil výkon o 48%.  Uživatelé také hlásili citelné zlepšení v řadě her po instalaci Mac OS X 10.6.8. Aktualizace odstranila problém s výkonem grafiky, který byl u Mac OS X 10.6.7.

Mac OS X 10.6.8 vydal Apple minulý týden.

Poslat Apple v Mac OS X 10.6.8 potichu přidal podporu TRIM na facebook
Publikováno 30.11.2010
 

Změna barev | Autorská práva | Kontakt | Podpora | RSS kanály
© 2006 Gandalf, Design by Mirek
Creative Commons License